Logo

Stilrent hjemmekinosystem til min Pioneer PDP-4280XA

Skriv et svar
3/23/2008 11:55:20 AM #1 av 16
Postet av: allanhov
Hei,

Jeg har en Pioneer PDP-4280XA og trenger ett hjemmekinosystem som passer. På ønskelisten ett stilrent anlegg som tar liten plass og gir god og ren lyd for både film og musikk. Det hadde vert greit med DVD-opptaker, men det er ikke ett must. Med tanke på utseende så ønsker jeg minst mulig enheter, men innser at det har sine fordeler med flere separate kompnenter. Ønsker også muligheten for å koble til og spille musikk av via dataen eller direkte fra en portable harddisk. Anlegget trenger ikke å kunne spille veldig høy musikk siden dama og hunden er litt lydsensitive. Bør absolutt ha ett godt lydkorreksjonsprogram.

Jeg tenkte først på Pioneer RCS-LX60D (eller tilsvarende Alt-I-Ett anlegg) http://www.pioneer.no/no/products/42/10 ... index.html, men mistenker at anlegget ikke gir maks lyd for prisen i tillegg til at det ikke har BR og blir kanskje derfor ikke veldig fremtidsrettet, eller? Ser ikke noe poeng å bruke 10k på anlegg som må byttes ut om noen få år.

Nå er heller jeg mer mot å kjøpte høytalersett for seg og en passende reciver. Jeg har sett på de anbefalt høytalerene KEF 2005.2 og like dei veldig godt. Som reciver er det vel mange som passer disse.

Jeg har en Pioneer DV-400 som jeg syntes spiller DVD og CD helt ok (har forsovidt ingen referanse). Jeg hadde likt en BR som også spiller bra CD og DVD med opptaker, men det finnes kanskje ikke?

Makspris på høytalersett og reciver er ca. 15k, men bruker gjerne 10k på det og resten på PS3 eller noe annet. Kan bruke mer hvis jeg får flere gode funksjoner.
Rommet det skal stå i er 4x3.

Er det noen som har tips? Blir meget takknemlig for alle svar.

-Allan
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
3/23/2008 2:03:14 PM #2 av 16
Hei!

Hvis det er pent design og ett fremtidsrettet anlegg du er ute etter vil jeg foreslå to alternativer:

Kef 2005.2 er nå i mine øyne noen små høytalere som har ett fint og ekslusivt preg som også passer fargen på din flatskjerm, har ikke hatt anledning til å høre på det nevnte produktet men har hørt gode tilbakemeldinger på hvordan de spiller med størrelse og pris tatt i betraktning:
http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdi ... plid=95871

Angående recivervalget. Normalt ville jeg anbefalt Yamaha RX-V661, men om litt kommer oppfølgeren 663. Forskjellen er at 663 har støtte for de nye høyoppløste lydformatene, 661 konverterer til MPCM (se under), 663 konverterer analoge signaler til digitale og litt mer strømsterk en forgjengeren. Den har da bla 2 HDMI innganger og støtte for de nye høyoppløste lydformatene som benyttes av Blu-Ray. Yamaha lager svært gode recivere og de gir ett engasjerende og dynamisk lydbildet og lydsignaturen kan beskrives som nøytralt og kanskje noe "rund" i toppen. Denne ble testet sammen med 6 andre recivere i budsjettklassen i denne utgaven av hjemmekino og fikk karakter 6. Mer informasjon om produktet finner du her:
http://www.hjemmekino.no/database/avamp ... alognr=190

Deretter supplerer du med en PS3 som forøvrig er en meget god multimediamaskin, en av forddelene iforholdt til andre HD-spillere på markedet er at den har en vesentlig raskere oppstartstid, den bruker rundt 10 sekuner, mens andre bruker rundt minuttet. Den fungerer utmerket som BD-spiller å tilbyr skarpe, detaljerte bilder, og fargene er mette og har en god dybdefølese. Den oppskalerer også dine vanlige DVDèr opptil 1080P. Du kan dele filer fra PC, spille av bilder, video og musikk. Blir Harddisken for liten kan du bytte den ut da det er en 2.5 S-ata som er godt tilgjenglig på markdet. Minsuet er at den har en tendens til å støye, altså viften kan høres under stille scener. CD-delen kan også være noe flat, men ett faktum er at dette er en konsoll som gir meget mye for pengene.

*PS3 og Yamaha 661 konverterer de nye høyoppløste lydformatene til MPCM (PS3 konverterer ikke DTS Master HD, noe som blir nedskalert til DTS Core). PCM er en forkortelse for Pulse-Code Modulation og er en ukomprimert teknikk for digital lyd. Denne denne teknikken brukes på vanlig CD plater, men da i stereo. MPCM eller LPCM er da i multikanal, eller lettere sagt ukomprimert lyd med støtte for opptil 8 dedikerte kanaler. (7.1)

Les mer om PS3 her:
http://www.hjemmekino.no/database/playe ... spx?id=144

Det andre alternativet er Samsung HT-BD2 som er ett komplett annlegg med BD-spiller, den fikk karakter 5 i denne utgaven av "Hjemmekino". Noen trekk er at den er mindre tilkoblingsvennlig enn oppsettet nevnt over og du har ikke like mange muligheter åpne, ellers ser den grei ut. Anbefaler dge å lese testen.

Så, prøv å se om du kan få lyttet til dette og eventuelt benytt deg av angreretten hvis det er noe som ikke faller i smak el.

Lykke til!
Tips til deg som skal kj�pe reciver, h�ytalere eller TV

"Details make perfection. Perfection is not a detail" LDV
Tommy:)
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
3/23/2008 2:08:15 PM #3 av 16
Postet av: boly
Jeg hadde sjekket ut et komplett hjemmekinosystem. De er lekre og se på, tar ikke mye plass og har en ganske anstendig lyd. Disse kommer ikke opp mot et anlegg med løskomponenter, men låter forbausende godt. En PS3 vill også ta seg godt ut sammen med et slikt.

http://www.hificenter.no/shop_item.cfm? ... 198&id=258
http://www.hificenter.no/shop_item.cfm? ... 198&id=261
KINO: Klipsch, Onkyo, Epson, Denon, Sony, Panasonic, Grandview
SOVEROMSKINO: Philips, Epson, Denon, Kingpin
STEREO: Harman Kardon , CAV
TV: Cambridge, CAV, Samsung
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
3/24/2008 8:02:42 AM #4 av 16
Postet av: allanhov
Takk for raskt og bra svar.

Jeg har sett på HT-BD2 og syntes det virker greit, men lurer på om det kan bli litt "mye" hos meg, men jeg må gå å se på det i en butikk for å være sikker.

Likte veldig godt utseende og størrelsen på Harman/Kardon HS300 som boly la ut link til. Vil jeg få Blue-Ray lyd ved å kjøre en film via dette anlegget (utenom 7.1 selfølgelig)??

Kanskje ett vanskelig spm å svare på men, tror dere at Kef 2005.2 og en Yamaha RX-663 vil spille bedre enn HT-BD2 eller Harman/Kardon HS300?? Vanskelig å forstå at ett "Alt-I-Ett" kan erstatt en så stor komponent som reciveren.

Noen som vett om det kommer en Blue-Ray med opptaksfunksjon?
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
3/24/2008 12:28:12 PM #5 av 16
Postet av: August
Hei,

Du får vel ikke et mer stilrent anlegg enn dette til din Pioneer?

http://www1.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=512761

http://www.lydogbilde.no/index.php?cat= ... id=3824&p=



mvh
August :lol:
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
3/24/2008 12:35:57 PM #6 av 16
Postet av: Torja
Største problemet med alt-i-ett anleggene er at det er sparsomt med innganger. Så nei, ingen HD lyd via noen av disse anleggene. Kef 2005.2 og en Yamaha RX-663 vil nettopp når deg gjelder HD lyd spille mye bedre enn alt-i-ett anlegget. HD lyd får du overført via HDMI inn på receiveren, noe jeg ikke vet om andre alt-i-ett anlegg har(HDMI ut har de selvsakt, men ikke HDMI innganger). Evt kan dette overføres via 6 analoge kabler fra spiller til receiver(noe det ikke er så mange a-i-e som har heller). :wink:

Edit: Heisan den siste der så jeg ikke. Endelig har man utstyrt disse anleggene med HDMI innganger, det er jo bra. Flott av Pioneer :D
Men billig var det ikke :?
Denon AVR-4520, Effekt Thule og Sherbourn, Cambridge Azur 751BD, PS3, Dali Mentor 6, Mentor Vokal, IKON W2 surrond, SVS Pb10 + SB12-Plus, Sony HW55 3D Projektor + Samsung 63" Plasma.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
3/25/2008 4:16:16 PM #7 av 16
Postet av: allanhov
Jeg har sett på Pioneer LX01 og lest testen av den i Lyd&Bilde bladet der jeg mener den kun fikk fire stjerner og ikke fem som det står på nettet. Bruker ikke 25k på ett anlegg som gir middels lydkvalitet. Som det står i testen: "Store symfonier, hard rock og heseblesende actionfilmer vil nok bli vel tung kost". Men jeg liker utseende godt.

Er det noen som har sett noen andre stilige og små høytalere som kan konkurrere med Kef 2005.2 og en Yamaha RX-663??

Ser forresten at Yamaha RX-663 har max ut effekt på 95W per utgang, mens Kef 2005.2 har effekt på 100W, betyr dette at jeg mister 5W av høytaleffekten?

Som DVD/CD-spiller har jeg en relativt rimlig Pioneer DV-400, vil dette bremse resten av anlegget eller er det tilstrekkelig??
http://www.pioneer.no/no/products/45/64 ... index.html

Takk for mange supre svar!
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
3/25/2008 5:22:04 PM #8 av 16
Postet av: Torja
Dette med effekt oppgivelse på høytalerne er bare en slags veiledning i forhold til hva de tåler og hva produsenten annser som et greit minimum for å drive dem godt. Yamaha 663 vil helt sikkert drive dem godt nok for ditt bruk. Behøver ikke å bekymre deg for dette.

Legger du til en Blu-ray spiller senere vil dette bli et anlegg du blir fornøyd med i første omgang :roll:
Denon AVR-4520, Effekt Thule og Sherbourn, Cambridge Azur 751BD, PS3, Dali Mentor 6, Mentor Vokal, IKON W2 surrond, SVS Pb10 + SB12-Plus, Sony HW55 3D Projektor + Samsung 63" Plasma.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
3/25/2008 5:43:45 PM #9 av 16
"allanhov" skrev: Som DVD/CD-spiller har jeg en relativt rimlig Pioneer DV-400, vil dette bremse resten av anlegget eller er det tilstrekkelig??
http://www.pioneer.no/no/products/45/64 ... index.html

Takk for mange supre svar!


For å få full utnyttelse av systemet vil jeg anbefale en BD-spiller da dette gir ett betraktelig løft lyd og bildemessig. Så ja, det vil bremse annlegget mtp at du ikke får utnyttet det fullt ut, men til DVD-avspilling holder det nok. Med Blu-Ray blir bildet skarpere, flere detaljer kommer frem, fargene er mettere og det er ett større dybdeperspektiv i bildet. Lydmessig kommer vokalene bedre frem og er tydligere, dynamikken er forbedret og det er mer liv og detaljer i lydbildet. Kjøper nå kun Blu-Ray filmer, hvis det ikke er noe spesielt som jeg vil ha på DVD som ikke er på Blu-Ray ennå. Prøv selv, hør om du kan få ta med annlegget som hjemlån eller benytt deg av angreretten.

Noen som vett om det kommer en Blue-Ray med opptaksfunksjon?


Det gjør det, men prisene vil nok være litt stive i starten:
http://www.blu-ray.com/recorders/
Tips til deg som skal kj�pe reciver, h�ytalere eller TV

"Details make perfection. Perfection is not a detail" LDV
Tommy:)
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
3/28/2008 12:42:50 PM #10 av 16
Postet av: allanhov
Var innom HiFi-centeret i går og de anbefalte BOSE Acoustimass 10 med Onkyo TX-SR605.
http://www.bose.eu/EU/en/home-entertain ... /index.jsp

Tok en tur innom HiFi-klubben samtidig og de anbefalte B&W Mini Theatre med NAD 754.
http://www.hifiklubben.no/produkter/hoe ... _mt-10.htm

Hvordan tror dere dette er i forhold til Kef 2005.2 med Yamaha RX-V663?? De to andre kommer på 18k mens dette rett under 12k? Var det gode anbefalinger?

Var forresten også på Elnor og hørte på Pioneer LX01 og det hørtes helt ok ut, men jeg har jo ingen referanse :?
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
3/28/2008 8:26:34 PM #11 av 16
Bose gir mye god og fyldig lyd, hadde selv vanskligheter med å tro at den lyden kom fra de små høytalerne, har ikke hørt akkuratt det nevnte produktet, men det var da en litt dyrere variant til underkant av 20t usen og de imponerte også med en fin balanse og klang, samt å fylle ett relativt stort lokale med lyd. Så ville tatt en nærmere lytt på de, slår helt sikkert det nevnte KEF produktet, men det er jo en annen prisklasse så da må du heller sammenligne med Kef 3005:
http://www.lydogbilde.no/index.php?cat= ... estid=2209

NAD 754 har ikke støtte for de nye høyoppløste lydformatene/ ukomprimert lyd, eller lyd i det hele tatt via HDMI, den har en ren videosvitsjingfunksjon. Den har imotsetning til Yamaha 663 og Onkyo 605 heller ikke romkorreksjon, men den har til gjengjeld mye krefter og en fin balanse i seg etter det jeg har hørt av tilbakemeldinger. Har liten erfaring med Nad recivere, men hørt noen stereo forsterkere og de låter bra de, men som sagt er det svakt av NAD at de ikke har de overnevnte funksjonene.

Så pakke 1 ser nok mest interessant ut, gjerne med Yamaha 663. B&W oppsettet har jeg ikke hørt og vil derfor ikke uttale meg om hvordan de stiller iforhold til de overnevnte. Sørg derfor for å prøvelytt de forskjellige alternativene.

La jakten på go`lyden begynne :wink:
Tips til deg som skal kj�pe reciver, h�ytalere eller TV

"Details make perfection. Perfection is not a detail" LDV
Tommy:)
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
3/29/2008 11:22:10 AM #12 av 16
Postet av: fox75
Kef 2005.2 er helt supre høytalere. Har de selv! Små god kvalitet og masse lyd for penga.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
4/28/2008 8:51:44 PM #13 av 16
Postet av: allanhov
Jeg har sett på Kef 3005.2 og liker utseende veldig bra. Men prisen på Kef 3005.2 er 15 k mot Kef 2005.2 på tilbud til 6 k. Er det verdt differansen???
Kan jeg bruke Yamaha 663 på Kef 3005.2 også?

Jeg har fortsatt ikke bestemt meg for høytalere men muligens økt budsjettet til 20 k for høytalere og revicer.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
4/28/2008 10:11:24 PM #14 av 16
Kan jeg bruke Yamaha 663 på Kef 3005.2 også?



Det skal nok gå fint :wink:
Tips til deg som skal kj�pe reciver, h�ytalere eller TV

"Details make perfection. Perfection is not a detail" LDV
Tommy:)
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
5/18/2008 9:48:46 AM #15 av 16
Postet av: lurendrejer
Hei Tommy Moderator

Jeg synes du gir reflekterte og gode svar på spørsmål. Flott at du bruker tid til å svare oss tvilere.

Jeg er i samme situasjon. Skal finne et kompromiss mellom utseende og god lyd. Jeg har landet på KEF KHT3005, men er usikker på hvilken forsterker/reciever jeg skal bruke.

Før jeg nå skal på tur til butikkene for å høre, har jeg lest meg til Arcam 380, Pioneer LX70 og Yamaha 663 el 1800.

Kan du gi oss litt mer grunnlag for valget vi må ta?
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar