Logo

Nytt hjemmekino

Skriv et svar
4/12/2008 5:19:15 PM #1 av 9
Postet av: jonpaurog
Hei. Jeg skal ha et hjemmekinoannlegg i et rom på ca 5*5 meter. Ønsker et 5.1 surround sett. Har vært å sett på Bose i dag, men syntes prisene virker høye i forhold til hva du faktisk får. De støtter ikke en gang avspilling av Blue-Ray. Jeg ønsker et hjemmekinosystem som støtter avspilling av Blue-Ray og som gir god surrund lyd. Videre er det et must at alle tekniske egenskaper er i orden for vanlig bruk (skal se film DVD og Blue-ray, smat koble til Playstaion 3). Hvor god lyd jyeg får regner jeg med avhenger av hvor mye jeg betaler. Tenker på et system som ligger på rundt 20 000, maksimalt 30 000. Jeg er takknemmelig for all hjelp!
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
4/12/2008 7:40:25 PM #2 av 9
Postet av: Zleepyme
For å få mest utbytte av pengene vil jeg anbefale løskomponent anlegg Altså løs dvd/BR og hjemmekinoreciver, og evt se på høyttalerpakker.
Ønsker du et kompakt alt i ett anlegg får man som regel mindre for pengene, og man må fortsatt en god del opp i pris for innebygget BR(og da er det ikke nødvendigvis at lyd står i forhold til pris)
Hvis man har plass til løskomponent, så vil man kunne bruke f.eks en Playstation3 som BR spiller, eller kople en hjemmepc på Mulighetene er mange, mens de begrenser seg på anleg som Bose o.l.

Hvis du utdyper hva du har tenkt, kan vi sikkert gi deg alternativer :D
Mvh ZM=)
Front:Dali Mentor 8, Senter:Dali Ikon Vokal2MkII, Side: Dali Fazon Mikro, Bak: Dali Ikon5MK2, Subwoofer: Dali Ikon Sub MK1
Denon Avr3313, Effekt: 2x Nadc275,Blu-Ray: Denon BDP-1713, Tv: Samsung UE55F8005
http://min.hjemmekino.no/Zleepyme/562#/0
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
4/12/2008 8:16:26 PM #3 av 9
Postet av: jonpaurog
Genialt. Ja, jeg kan prøve så godt jeg kan. Jeg har god plass. Har ikke behov for wireless høyttalere. Ønsker kraftig lyd, og en gd bass. Jeg ser for meg, som du foreslo, at jeg løskomponerer et annlegg. I begynnelsen tenkte jeg å benytte meg av en PS3 som Blue-ray avspiller, men, hvis jeg har forstått det riktig, så støtter ikke PS3 det "nye" innenfor lydformat (Dolby True-HD) eller noe i den duren. Stemmer det?

Uansett. Vil som sagt ha bra lyd. Liker actionfilmer med mye sprenging og skyting. Et kraftig annlegg som gjør at kroppen virkelig rister hadde vært optimalt, men som sagt så har jeg et budsjett også. Hvis jeg sier at prisen skal ligge på maksimalt 30 000 kroner, og at det skal inkludere et 5.1 surrondhøttalersett, samt Blue-ray spiller og forsterker, så håper jeg det ikke gir deg for mye bry å finne noen alternativer derfra. Takk for hjelpen!
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
4/12/2008 10:48:02 PM #4 av 9
Postet av: boly
Dette kommer til og riste huset i småbiter, samt at du takler alle lydformater. Du kan oppgradere til et komplett 7 kanal system ved og kjøpe like høytalere senere. De koster 1990.- pr. par. Total sum på dette blr 31564.- Pruter du litt bør du få det rimeligere.

Høytalere SVS SBS-01 5.0 kr. 4990.- http://www.lsound.no/nor/
Subber 2 x SVS PCi 25-31 kr. 11980.- http://www.lsound.no/nor/
Reciver Onkyo TX-SR805 kr. 11995.- http://www.bassbrothers.no/
Bluray SAMSUNG BD-P1400 kr. 2599.- http://www.avshop.no/
KINO: Klipsch, Onkyo, Epson, Denon, Sony, Panasonic, Grandview
SOVEROMSKINO: Philips, Epson, Denon, Kingpin
STEREO: Harman Kardon , CAV
TV: Cambridge, CAV, Samsung
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
4/12/2008 11:34:27 PM #5 av 9
Postet av: Torja
Dette rokker, kan evt vurdere å bytte ut samsung spilleren med en PS3. :twisted:
Denon AVR-4520, Effekt Thule og Sherbourn, Cambridge Azur 751BD, PS3, Dali Mentor 6, Mentor Vokal, IKON W2 surrond, SVS Pb10 + SB12-Plus, Sony HW55 3D Projektor + Samsung 63" Plasma.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
4/13/2008 1:41:44 AM #6 av 9
Postet av: Zleepyme
Smått og godt det der. Personlig, så ville jeg kanskje gått for noe som dette. Små høyttalere har en eneste fordel. De tar lite plass. Alt annet er stort sett mot deres favør. Hvis du liker akustisk musikk der gitarriffene får sofen til å riste, så er dette løsningen for deg:
http://hifiklubben.no/produkter/hoeytta ... sebaer.htm
http://hifiklubben.no/produkter/hoeytta ... sebaer.htm
http://hifiklubben.no/produkter/hoeytta ... sebaer.htm
Som reciver ville jeg gått for denne:
http://www.megabillig.no/index.php?page ... 18&id=2136
Som sub ville jeg valgt:
http://www.surround.no/product/6972/843 ... olakk.html
Eventuelt: kan du bytte ut subben med en effektforsterker som f. eks denne:
http://hifiklubben.no/produkter/stereo/ ... r_graa.htm
Da har du et Stort og kraftig hjemmekinoanlegg! Merk! Det kommer til å synes. Concept8 har også en storebror som du finner
her: http://hifiklubben.no/produkter/hoeytta ... sebaer.htm
Men da blir budsjettet på 30K overskredet. Du bør ha effektforsterker på de, men på Concept8 kan du kjøpe sub og det vil fungere perfekt sammen med Yamaha Rxv 1800. Spesielt på film anbefaler jeg sub.

Lykke til med valgets kvaler. Det er masse bra der ute. Liker personlig lyden i Dali, og det at de tåler absolutt alt! De er lettdrevne og med rette forsterkeren, så vil de gi flotte musikk og filmopplevelser! Men du har B&W, Klipch, og mange høyttalermerker utenfor Hifiklubben.
Lykke til uansett :D
Mvh ZM=)
Front:Dali Mentor 8, Senter:Dali Ikon Vokal2MkII, Side: Dali Fazon Mikro, Bak: Dali Ikon5MK2, Subwoofer: Dali Ikon Sub MK1
Denon Avr3313, Effekt: 2x Nadc275,Blu-Ray: Denon BDP-1713, Tv: Samsung UE55F8005
http://min.hjemmekino.no/Zleepyme/562#/0
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
4/13/2008 1:11:35 PM #7 av 9
Postet av: jonpaurog
"boly" skrev:Dette kommer til og riste huset i småbiter, samt at du takler alle lydformater. Du kan oppgradere til et komplett 7 kanal system ved og kjøpe like høytalere senere. De koster 1990.- pr. par. Total sum på dette blr 31564.- Pruter du litt bør du få det rimeligere.

Høytalere SVS SBS-01 5.0 kr. 4990.- http://www.lsound.no/nor/
Subber 2 x SVS PCi 25-31 kr. 11980.- http://www.lsound.no/nor/
Reciver Onkyo TX-SR805 kr. 11995.- http://www.bassbrothers.no/
Bluray SAMSUNG BD-P1400 kr. 2599.- http://www.avshop.no/



Takk skal du ha! Jeg gleder meg stort allerede. Bare for å forsikre meg: De beste høttalersettet fra Bose med forsterker koster ca 40 000. Vet du om dette vil gi tilsvarende eller bedre lyd enn det?
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
4/13/2008 9:04:08 PM #8 av 9
Postet av: jonpaurog
Hva med dette surroundsystemet i forhold? http://www.bassbrothers.no/display.aspx?menuid=225&prodid=1171
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
4/13/2008 10:25:24 PM #9 av 9
Mange gode alternative oppsett som er foreslått, men tillater meg å gi deg ennå ett alternativt oppsett. I den prisklassen du har satt opp nå på ca 40-Tusen kr så finnes det utrolig mange gode alternative oppsett og mye går ut på hva du selv foretrekker av både lydsignatur og design.

Vi begynner med recivervalget:

Der er Yamaha RX-V1800 en sterk kandidat som har fått særdeles gode kritikker i presse og gir svært mye for pengene. . Yamaha RX-V1800 er sammen med mine CM7 dynasmisk og engasjerende, lydbildet kan beskrives som nøytralt og noe "avrundet" i toppen. Den er også meget godt utstyrt tilkoblingsmessig med blant annet 4 HDMI-innganger. YPAO er enkelt å sette opp å optimaliserer til lytteposisjon. Jeg anbefaler ikke Yamaha RX-V1800 pga at jeg har den selv, hadde jeg ikke vært fornøyd hadde jeg nok solgt den. Dette er ikke tilfelle og kan derfor varmt anbefale denne og tror den vil passe godt i ditt oppsett, men dette må du selvsagt vurdere selv, gjerne lån med deg en reciver fra en butikk som tilbyr det.

Mer informasjon om produktet finner du her:
http://www.hjemmekino.no/database/avamp ... alognr=167

For noen få utgaver siden i bladet "Hjemmekino" ble det testet 6 recivere i din prisklasse. Yamaha RX-V1800 stakk av med en knepen seier over Pioneer LX-50 da den manglet litt trykk i mellombassen. Denon 2808 (lillebroren) men ifølge testen klarer den ikke å engasjere like mye som testvinneren.

Testen finner du her:
http://www.lsound.no/webedit_files/83/g ... eivere.pdf

Hva bør jeg se etter ved kjøp av reciver?

Det er ikke noen fasit svar på hvordan man vet at en reciver er sterk nok til dine høytalere eller ikke, men se gjerne på strømforsningen og vekt da dette gir deg en ganske god pekepinn. Så må du se på følsomheten på dine høytalere, har de en lav følsomhet (DB) kreves det mer av forsterkeren/reciveren. Når det gjelder om hvordan vi kan vite hvordan en reciver er god nok eller ikke må man først og fremst se etter om den dekker dine behov og ditt bruksområde-

En ting som jeg syntes er viktig i disse høyoppløslige dager er om reciveren har støtte for de nye høyoppløste lydformatene eller ukomprimert lyd via HDMI som benyttes av Blu-Ray. Dette er nesten ett must for hjemmekinoentusiaster da lydkvaliteten blir betraktlig bedre og tilkoblingen blir mye enklere da HDMI overfører lyd og bilde uten kvalitetstap.

Romkorreksjon er klart en forddel å ha i disse dager da lydkvaliteten avhenger mye av nettopp rommet, da dette varierer stort fra hjem til hjem. Dette fungerer slik at det gjerne blir spilt spesielle testtoner fra høytaleren og lyden fra hver høyttaler målt og justert ved hjelp av en mikrofon som du enten plasserer ved "sweetspot" eller forskjellige steder rundt om i rommet, men dette avhenger av merket og de fleste produsenter har sine egne romkorreksjonsprogrammer. Ved hjelp av mikrofonen og disse test- tonene kan den måle nivå, evt tidsforsinkelse og frekvensrespons. Frekvensresponsen justeres ved hjelp av en equlizer som har forskjellige bånd som kan justeres i nivå.

Ikke bry deg så mye om hvor mange watt den har. Watt er som dere vet en måleenhet for effekt.
Watt = spenning (volt) x strømstyrke (ampere). Altså for å angi utgangseffekten på en reciver/forsterker.

Utgangseffekten kan måles på mange forskjellige måter og det er ingen spesifikke krav på hvordan de måler dette, og hvis du vil sammenligne watt-oppgivelser, skal du sikre deg at de er målt etter samme standard, her er det mange produsenter som gjør store krumspring for at deres tall skal bli så imponerende som mulig og skryter med 7x180 w med en strømforsyning på 300W, da er mer imonerende. Dette blir mest brukt av billigprodusentene for å tiltrekke seg flere kunder. I forbindelse med høyttalere kan du ikke bruke watt-oppgivelser til så mye, fordi hvor mye effekt en høyttaler tåler avhenger av signalets kvalitet. Her er det høytalerens følsomhet (DB) mer å si. En liten forsterker kan f.eks gjerne ødelegge en høyttaler hvis signalet er forvrengt. På den annen side kan en liten høyttaler ofte tåle forbløffende høy effekt fra en stor forsterker så lenge signalet er rent og er av god kvalitet. Det er derfor viktig å ha en forsterker som kan takle jobben, spiller man for høyt med en liten forsterker og en relativt tungdreven høytaler kan den begynne å klippe. Dette vil si at reciveren/forsterkeren prøver å gi ut mer effekt enn den har å begynner derfor å klippe frekvense siden den ikke klarer å følge med. Dette kan føre til at utstyret blir ødelagt.

En annen ting som er praktisk for mange: spesielt dem med en del analogt utstyr er at de fleste nyere recivere med HDMI er at de kan oppskalere dine analoge kilder til 720P/10801/1080P. Oppskaleringen fungerer slik at det foregår en avansert utregningsalgoritme som bruker kildens videooppløsning som grunnlag for å beregne pikselantallet, som behøves for å matche den fysiske pikseloppløsningen på skjermen. Dette gjør at man kan få HD oppløsning med dine gamle kilder. Videokonvertering gjør det enklere å koble opp slik at du kun behøver en kabel til TVèn fra reciver. Reciveren fungerer da som en slags svitsj eller samlingspunkt for dine kilder.

Så det aller viktigste, lytt og test selv. Det er helt klart en forddel å vite hva man skal se etter ved kjøp av en ny reciver, men man kan aldri vite utifra spesifikasjoner hvordan den låter og om det passer din smak. Så hvordan man blir erfaren er å vite hva man skal se etter og hva som dekker ens behov, og som sagt høre på forskjellige alternativer.



Som høytalere vil jeg anbefale å høre på blant annet følgende, B&W CM7, Dali Ikon 6 og Klipsch RF-82.

Dali Ikon 6 er noen gode høytalere som kan beskrives som ganske luftig og detaljert i toppen, den kan derimot være litt skarp hvis du ikke kombinerer den med riktig elektronikk. Men tror ikke det blir noe problem med en Yamaha reciver. Ellers har den en god mellomtone, men mangler litt i bunn.

Klipsch tilbyr massevis av trøkk og er noen svært dynamiske høytalere, de fleste er også ganske lettdrevne.

Hva jeg syntes om CM7 kan du lese mer om her:
viewtopic.php?f=34&t=10026

Bilder her:
http://min.hjemmekino.no/cinema.aspx?id=83

Som bakhøytalere er B&W 686 ett ganske godt alternativ, de har ett ganske fyldig lydbildet og bassen er god. Den låter litt tilbakelent i toppen, men er likevel ganske åpen og detaljert. Her kan du sikkert også se på Klipsch sine rimligere dipole høytalere, poenget med dipole høytalere er at lyden ikke bare blir spredt i en retning, men to. Derfor vil lydbildet spre seg bedre.


Siden du liker lydtrykk så er SVS noe av det beste du kan få i denne prisklassen, disse har en tendens til å gå dypt i frekvensen uten å høres ubehagelig ut. Den holder seg relativt stram og fin og tilbyr ett fabelaktig lydtrykk som få kan matche.

SVS SB12-Plus finner du her:
http://www.lsound.no/index.php?side=inf ... 99&id=3396

Les test av produktet her:
http://www.lsound.no/download_files/dow ... site_id=83

Som DVD og Blu-Ray spiller vil jeg anbefale PS3. PS3 fungerer utmerket som Blu-Ray spiller og gir skarpe, detaljrike bilder. Fargene er mette og det er ett bra dybdeforhold i bildet. En ting som er verdt å merke seg er at den har en vesentlig raskere oppstartstid en andre HD-spillere på markedet, mens andre HD-spillere bruker rundt minuttet; bruker PS3 ca 10 sekunder. DVD-delen er også bra og den oppskalerer dine vanlige dvdèr opptil 1080P. Den gjør som sagt en bra jobb, altså en like god jobb som DVD budsjett modeller, men kan ikke konkurrere med de i samme prisklasse nå. CD delen låter kanskje litt flatt, men helt greit. Den fungerer også godt som ett multimediasenter og lagre diverese media og spille av DivX ol. PS3 benytter seg av en 2.5" S-ata så harddisken kan lett byttes ut. Dette er en maskin som gir svært mye for pengene. Ellers har Samsung BDP-1400 falt mye i pris, den fikk karakter 6 i denne utgaven av "Hjemmekino" og virker som ett bra kjøp, men se litt an på dine behov.

Informasjon om Sony PS3:
http://www.hjemmekino.no/database/playe ... spx?id=144

Informasjon om Samsung BDP-1400:
http://www.hjemmekino.no/database/playe ... spx?id=167

Playstation 3 konverterer de nye høyoppløste lydformatene (unntak DTS Master Audio, den blir komprimert til DTS Core, men en oppdatering er rett rundt hjørne; så blir spennende å høre) til MPCM . PCM er en forkortelse for Pulse-Code Modulation og er en ukomprimert teknikk for digital lyd. Denne denne teknikken brukes på vanlig CD plater, men da i stereo. MPCM eller LPCM er da i multikanal, eller lettere sagt ukomprimert lyd med støtte for opptil 8 dedikerte kanaler. (7.1) Dette er i utgangspunktet like bra som de høyoppløste lydformatene, dette kommer også mye ann på miksingen i filmen. Les mer om dette blant annet på Blu-Ray guiden her på forumet og link lengre ned på siden. Resutaltet av dette er at vokalene kommer tydligere frem, dynamikken blir bedre og det er mer liv og detaljer i lydbildet.

Så listen jeg foreslår ser følgende ut:

B&W CM7: 11996
B&W CMC: 4498
B&W DM686: 3396
SVS SB12-Plus: 6490

Yamaha RX-V1800: 9800
Playstation 3: 3500

Sum= 39680 +evt frakt og kabler.

Du lurte tidligere på hva som er forskjellen mellom den noe rimeligere prisklassen du har satt opp og den dyrere. Ett slikt oppsett vil kunne tilby mer kraft og flere tilkoblingsmuligheter på reciversiden samt en noe bedre bildebehandling. Ett slikt oppsett vil kunne tilby deg en diskant som er oppløst og fin, de svært billige høytalerne er ikke like nøyaktig i toppen og noen kan være noe skrikende. Mellomtonen er åpen, detaljert og kan gi mer dybde og detjaler i stemmen enn de billigere på markedet. Bassen i fronten går ikke særlig dybt, men den er stram og fin og ikke "buldrete" som kan være tilfelle på de rimeligste modellene. Her har du ett oppsett som er godt fremtidsrettet både mtp tilkoblingsmuligheter og fremtidsoppgrederinger samt det vil tilby svært god lyfkvalitet.

Mitt beste tips er at du drar å hører på mange forskjellige oppsett i forskjellige prisklasser, slik at selv kan få en anelse på hva forskjellen er; og ikke minst om det er verdt prisforskjellen. Deretter lytte til en kombinasjon som passer deg best. Så bruk tid og en smule tolmodighet da det er mye penger som er i bildet og det er ett oppsett som du skal leve med i sikkert en lengre periode.

Mange butikker tilbyr hjemlån slik at du kan finne ut hvordan dette blir i din egen stude, du kan også benytte deg av angreretten hvis du bestemmer deg for ett annet alternativ.

Gikk litt fort på tastaturet her, vennligst si ifra hvis det er noe du ikke skjønte eller hvis du har noen flere spørsmål.

Lykke til på lyttejakten! :wink:
Tips til deg som skal kj�pe reciver, h�ytalere eller TV

"Details make perfection. Perfection is not a detail" LDV
Tommy:)
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar