Logo

HDMI - Holder som lydkilde mellom TV og Hjemmekino?

Skriv et svar
11/4/2011 12:52:53 PM #1 av 3
Postet av: Jan Erik L
Mulig et dumt spørsmål, men har ikke så mye greie på slike ting.

Har koblet hjemmekino anlegget og HD-PVR-Dekoder fra Canaldigital(den nye) til TV med HDMI, har i tillegg koblet med phonoplugger fra lydutgangen på TV og inn i AUX inngangen i hjemmekino anlegget. Hadde det holdt med bare HDMI som beskrevet? Har prøvd men får det ikke til.


Mvh
Jan Erik
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
11/5/2011 11:32:37 PM #2 av 3
Postet av: Jorn.Finnerud
Hei. Det krever en flatskjerm og en hjemmekino med ARC (Audio Return Channel) for å bruke den ene HDMI kabelen til å overføre lyden fra TV-en til anlegget. Dette har du da sannsynligvis ikke. Om du har noen mulighet for å overføre lyden digitalt ville det vært bedre.
Vennlig hilsen Jørn, redaktør i magasinet Watt
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
11/10/2011 11:56:29 PM #3 av 3
Postet av: shg
Hei

Dersom Hjemmekinoen har HDMI inngang (forstår det slik at den har HDMI utgang, og da har den nok også inngang), så kan du koble Dekoder med HDMI til hjemmekino og videre HDMI fra hjemmekino til TV. Normalt betyr det at du må skru på hjemmekino for å få lyd og bilde på TV.

Har du andre komponenter koblet til TV (soillkonsoll/ DVD/BluRay etc.) er det best å koble også disse til Hjemmekino med HDMI om den har nok innganger.
Fo å få lyd fra TV til hjemmekino må enten TV og hjemmekino støtte ARC (fr aHDMI v1.4) eller du må brukeSPDIF over optisk eller coaxial kabel fra TV til hjemmekino (avhangig av hva som finnes). Bruker du phono utgangen får du bare stereo lyd.

Lykke til, post gjerne tilbake om hvordan du løser det.
PS! Om du oppgir merke/modell på utstyr kan man finne manualer på nett som gir oversikt over inn-/utganger og f.eks versjon på HDMI.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar