Logo

Trenger hjelp til vurdering av system

Skriv et svar
9/16/2008 9:37:14 AM #1 av 3
Postet av: aleksab
Hei,

Etter å ha lest ivrig rundt på forumet, hadde jeg håpet at noen kunne gi meg en hjelpede hånd.

Skal gå til innkjøp av høytallere (front), sub, reciever og kabler.
Ser for meg dette systemet:

B&W AS1 - Sort, Subwoofer (http://www.hifiklubben.no/produkter/hoe ... r_sort.htm)
B&W VM1 - Sort, Høyttalere (http://www.hifiklubben.no/produkter/hoe ... e_sort.htm)
Yamaha RX-V1800, Reciever (http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=341829)

Noen synspunkter på om reciever'n bra sammen med resten?
Jeg skal bruke systemet kun til film, så det er viktig å ha en del hdmi innganger (for å koble til xbox, popcorn etc) + at den takler DTS etc. Virker som RX-V1800 gir mye for pengene sånn sett.

I tillegg må jeg vel ha kabler til alt dette. Følger sånt med, eller må det kjøpes utenom?? Kunne noen forklart meg hva jeg trenger for å koble reciever til høytallere og sub? noen bra hdmi kabler å anbefale?

Alex
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
9/16/2008 10:30:16 AM #2 av 3
Postet av: kamelon
Hei!
Jeg har aldri hørt kombinasjonen 1800 og b&w. Men det har garantert noen andre her inne.
Har imidlertid 1800 selv i kombinasjon med audio-pro og er ekstremt fornøyd. Har krefter i massevis, har en kanalseparasjon som få andre jeg har hørt(bl.a denon og maranz), brukervennlig, låter meget oppløst og fint når det trengs og låter brutalt når det trengs. Når den i tillegg har som du nevner nok hdmi(4),støtte for hd-lyd og er "billig" vil du garantert bli fornøyd med den!
Ville heller kjøpt den på nettdata(.no), der koster den nå 8990,- så sparer du endel på det.

Når det gjelder hdmi-kabler er det mange meninger om dette..Forskjellen er vel strengt tatt pluggene, hvor godt de sitter etc..Men dersom du skal ha lange strekk bør du legge noen kroner i det.
Siden det er ett digitalt format så er det jo signal eller ikke. Men her er det lett å tråkke mange på tærne, så jeg skal ikke gå nærmere inn på det.
Jeg bruker selv relativt billige kabler og er fornøyd med det.
Høyttalerne kobler du til receiveren med høyttaler-kabler. Mange meninger om dette også..Jeg mener kjøp det du føler du har(tar deg) råd til!Subben kobler du til på en egen sub-ugang på receiveren.Står bra forklart i manualen dersom du er usikker. Kan ikke se hvilke innganger den subben du linker til har, men det står at den har linje-inngang. Da er det muligens en phonoplugg siden det ikke står noe om at den er balansert(xlr).Da kobler du en phonokabel mellom receiver og sub. Igjen mange typer signalkabler også, men kjøp det du har(tar deg) råd til! :D
I think football always should be played on grass...Bob Marley
Min kino: http://min.hjemmekino.no/cinema.aspx?id=123
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
9/16/2008 8:18:02 PM #3 av 3
Jeg kjører kombinasjonen B&W CM7 og Yamaha RX-V1800 og må si at jeg er meget fornøyd med dette. Yamaha RX-V1800 er sammen med CM7 dynasmisk og engasjerende, lydbildet kan beskrives som nøytralt, og noe "avrundet" i toppen. Den er også meget godt utstyrt tilkoblingsmessig med blant annet 4 HDMI-innganger. YPAO er enkelt å sette opp å optimaliserer til lytteposisjon. Jeg anbefaler ikke Yamaha RX-V1800 pga at jeg har den selv, hadde jeg ikke vært fornøyd hadde jeg nok solgt den. Dette er ikke tilfelle og kan derfor varmt anbefale denne og tror den vil passe godt i ditt oppsett, men dette må du selvsagt vurdere selv, gjerne lån med deg en av de fra Hifiklubben og Elkjøp etc for sammenligning. Men husk at det kommer en ny generasjon som er like rundt hjørne, altså Yamaha RX-V1900, ville også tatt en titt på Onkyo 806.

Hvis du vil lære mer om hva forskjellige ting betyr og hva man bør se etter ved kjøp av reciver anbefaler jeg deg å lesse denne:
viewtopic.php?f=30&t=10936

Mer informasjon om de to produktene finner du her:
http://www.hjemmekino.no/database/avamp ... alognr=204
http://www.hjemmekino.no/database/avamp ... alognr=207

De høytalerne du har sett på har jeg ikke hørt, men du er ute etter små høytalere hvis jeg forstår deg korrekt? Er bokhyllehøytalere også godkjent- og hvilken prisklasse er det du vil forholde deg til her?
Som subwoofer ville jeg heller tatt en titt på XTZ 12 og SVS PB10-NSD. Begge to er ett kupp til prisen, men SVS har litt mer trykk i kjelleren og gir virkelig en flott kinoopplevelse i actionfilmer!

Test av de to forskjellige subwooferne finner du her:
http://www.lydogbilde.no/test-xtz-99-w1 ... 2.lbt.html
http://www.lydogbilde.no/test-svs-pb10. ... 2.lbt.html

Produktene finner du her:
http://www.lsound.no/index.php?side=inf ... 99&id=1432
http://www.surround.no/product/420037/X ... olakk.html

Når det gjelder forskjell på HDMI kabler er dette som Kameloen sier ett svært omdiskutert tema- grunnet at det er snakk om ett digitalt signal. Og ett digitalt signal sender strømmer av 0èr og 1ère og er egentlig ett svært enkelt signal å overføre, kabelen skal være av elendig byggekvalitet for å ikke klare dette. På lange lengder derimot settes det større krav til kabelen da digitale kabler sendes i "impulser" og i lengre strekk kreves det at kabelen klarer å bevare disse signalene. Men jeg anbefaler deg å kjøpe en billig kabel, ta gjerne en blindtest å se om du ser forskjell. Men husk at det burde være to like TVèr som en likt kalibrert. Når det gjelder høytalerkabler, så sier jeg bare- søk litt rundt i forumet da dette er den mest omdiskuterte tema på lenge!
Tips til deg som skal kj�pe reciver, h�ytalere eller TV

"Details make perfection. Perfection is not a detail" LDV
Tommy:)
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar